Lägesrapport med några få dagar kvar till Sala silverman...

Nu är det bara två dagar kvar till årets stora utmaning - Sala Silverman! Tyvärr har en av deltagarna i TEAM D.E.HÄLSA - Mange Lagerbäck - blivit tvungen att dra sig ur. Övriga teammedlemmar har fått svara på några korta frågor inför loppet. 

1. Hur är känslan med bara några dagar kvar till loppet?
Hannes Persson:
Känslan inför loppet är kanon. Känner mig jättetaggad och i bra form, även om det alltid är lite ångest när det närmar sig. Detta är utan tvekan årets tävling vid sidan av Vasan, klart ja är pepp!

Klas Persson: Det känns mestadels kul faktiskt, mindre prestige nu än Maxi Triathlon i Katrineholm. Ska bli spännande att se hur man mår efter 90km på cykel.. Kan bli tungt att springa!

Daniel Eriksson: De senaste dagarnas prestationsångest är som bortblåst :-) Nu känner jag mig istället upprymd och det pirrar lite skönt i kroppen av förväntan när jag tänker på det lopp som jag tränat och laddat för hela året!

2. Hur kändes genrepet i Katrineholm?
Hannes Persson: Genrepet var ok, har endel att slipa på i växlingarna. Det bästa var att benen kändes lätta efter cyklingen!

Klas Persson: Genrepet kändes grymt bra. Det kändes som jag hade kontroll (tro det eller ej).

Daniel Eriksson: Efter att ha kört ett underbart solskenstriathlon i Österåker veckan innan, så var min upplevelse av ica maxi triathlon i Katrineholm inte speciellt bra. Det var blött, kallt och trångt. Glad att jag tog mig igenom utan att bli skadad eller sjuk. Tar dock med mig att löpningen kändes mycket bra!

3. Vad är din målsättning?
Hannes Persson:
Komma under 5 timmar!

Klas Persson: Sub 6h

Daniel Eriksson: Eftersom jag framförallt genomfört långa lågintensiva träningspass under året så har jag inte några större förväntningar på att göra ett särskilt snabbt lopp.  Hoppas klara simning under 1h, cykling under 3h15min och löpning under 1h45min. Målbilden är framförallt att uppleva glädje och inspiration på tävlingsdagen :-)

4. Vad är ditt framgångsrecept (i förberedelse eller under loppet)?
Hannes Persson:
Vara fokuserad och att ha en plan som ska följas.

Klas Persson: Jag har vilat mig i form dom senaste 2 veckorna. Endast Maxi triathlon + en löprunda på 8km.

Daniel Eriksson: Hög träningsvolym och minskad mängd godsaker under sommaren har gjort mig ca 5kg lättare än efter Vasaloppet. Detta plus två stycken sprinttriathlon innan jag drog ner på träningsvolymen sista två veckorna innan Sala är mitt framgångsrecept

5. Vad har du för strategi under loppet?
Hannes Persson: Planen är att ta det lugnt på simningen, att inte tappa andan, men ändå ha flyt... Ska ta det skapligt lugnt första halvan på cykeln och sen försöka öka. På löpningen är det bara att öppna spjällen.

Klas Persson: Överleva simningen utan att använda benen allt för mycket, hålla jämn bra takt på cykeln och jag ska tömma mig på det sista under löpningen! Får se hur långt det räcker.

Daniel Eriksson: Då jag fuskat med simträningen (i år igen) och inte tycker det är jättkul att trängas i vattnet så kommer jag att ta det relativt lugnt under simningen. Kommer inte heller att stressa i växlingen utan satsar på att få ordentlig koll på materialet innan jag ger mig iväg. Kommer att starta cyklingen i kontrollerad fart och hoppas jag kan öka efterhand. Tar det lugnt sista km innan växling för att öka sannolikheten till pigga ben under löpningen.

6. Vad gör du sista dagarna?
Hannes Persson:
Tar det lugnt och ser till att äta och dricka bra.

Klas Persson: Fikar mestadels.

Daniel Eriksson: Ett sista kort tempopass på cykeln under tisdagen och ett löppass på torsdagen. Annars ligger fokus på att tanka "Carboloader" i musklerna och ladda positiv energi i hjärnan. På fredagen åker vi upp till Sala för att reka banan.

7. Vad tror du om lagkompisarnas förutsättningar?
Hannes Persson
: Jag tror alla kommer klara detta galant! Även om de andra säkert yrar om att "försöka klara det under 6" så kommer alla helt säkert under 5.30. Jag tror dala tappar lite på simningen men springer fortast, han har visat kanonform på löpdelen. Klas kommer nog cykla snabbast. Själv gillar jag långa distanser. Bäst skalle vinner.

Klas Persson: Dala borde ha den bästa grundfysiken vilket såklart gynnar honom så länge han inte funderar så mycket Hannes gillar långlopp och är envis värre än Wassberg. Tror det kommer gå fint för samtliga!

Daniel Eriksson: Båda bröderna Persson har grymt hög fysisk kapacitet! Jag väljer att se det som inspirerande att ha dessa två kompisar att tävla MED istället för emot :-) Är övertygad om att vi alla kommer att genomföra lopp som vi kan vara mycket stolta över. Ska bli så kul att diskutera upplevelser och erfarenehter efter loppet!

Kommentera gärna inlägget:

Bloggarkiv