Sista förberedelserna innan Vasaloppet

Imorgon (lördag 3/3) kl 7.00 rullar vi iväg från Katrineholm med riktning mot Mora. De sista dagarna innan Vasaloppet består av diverse praktiska förberedelser, planering och grubblande. Tre av oss (Daniel, Klas och Philip) har laddat upp på hemmaplan i lugn och ro, medan Hannes åkte upp till Dalarna några dagar tidigare för att delta i Stafettvasan på fredagen.

 

Några av de detaljer som ordnats innan vi är redo för avresa:

  • Grundpreparering av skidor (så att Mattias Swahn kan fixa "finliret" vilket förhoppningsvis ger oss gudomligt glid och bergfast fäste)
  • Kolhydratladdning (så att glykogendepåerna räcker så länge som möjligt under loppet)
  • Packa tävlingskläder, skidor, pjäxor, stavar, pulsklocka, sängkläder, ombyte etc
  • Stämma av att vårt boende finns i Mora (så vi har någonstans att försöka sova inför loppet)
  • Skriva ut startbevis och seedningstabell (så vi får starta)
  • Hämta nytryckta sponsormössor
  • m.m.

Fredagen har vi spenderat på lite olika sätt:

 

Hannes Persson: Känner sig enligit egen utsago som "en tjur i en liten box, som står och stampar och frustar i väntan på att bli utsläppt på tjurfäktningsarenan". Hanterade detta energiöverskott ca 2mils skidåkning i stafettvasan.

 

Klas Persson: "Börjar bli riktigt taggad, det känns att loppet närmar sig med stormsteg. Var ute på 3 km jogg igår och kroppen kändes lätt och spänstig. Hoppas bara stakarmarna är på hugget på söndag!" jobbade hela fredagen för att inte fundera för mycket på loppet.

 

Philip Lenekrantz: Försöker kurera sig från en efterhängsen förkylning. Hälsoläget är enligt Phlip betydligt bättre nu än för några dagar sedab "är endast snorig, inget ont i halsen. Blir knappt anfådd av att gå i trappor längre".

 

Daniel Eriksson: Vaknade på morgonen med snor i näsa, kli i hals, klick i örat, stel rygg, stram skinka, skavsår i ljumsken och krampande lår. "Tror det är hjärnan som spelar mig spratt för att jag är rädd för att bli sjuk". Under dagen försvann (nästan) alla krämpor.

 

I morgon kommer en sista uppdatering inför Vasaloppet där deltagarna avlägger formrapport, funderar på taktik och siar om tävlingen.

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget: