Fem snabba frågor

Hur många mil / antal timmar skidliknande träning har du hittills genomfört under säsongen?

 

Hannes: 35 mil skidor/rullskidor


Daniel: Jag hade som mål innan säsongen att komma upp i 40-50 mil skidåkning innan Vasaloppet. Har lyckats komma upp i 23 mil totalt av skidliknande träning (20km rullskidor, 50km stakning på skridskor och 16km skidåkning), pga den milda och snöfattiga vintern


Klas: Jäkligt oklart, men alldeles för lite. Blev kanske 6-8 mil stakande med skridskor runt Aspen och Öljaren. Skidor blev det kanske 15-17 mil mestadels på Öljaren (tack Göran Widell)


Philip: 19 mil


Vilken är din målsättning för Vasaloppet?

 

Hannes: Under 7 timmar och att ha en go dag


Daniel: Målet är att komma i mål på under 7h 30min och/eller topp 6000, samtidigt som jag kan njuta av att delta i Vasaloppet.


Klas: En grundläggande målsättning är under 7.30, fast jag kommer att försöka hänga på Team D.E hälsa och blir det spurt vet man aldrig hur det slutar...


Philip: Tid under 8.30 samt ha roligt.


Vilken tror du blir den inbördes placeringen i teamet?


Hannes: Etta! Jag har pressen på mig och jag älskar det


Daniel: 1. Hannes Persson (Störst erfarenhet av långlopp och bäst skidteknik 2. Klas Persson (Största vinnarskallen och högst syreupptagningsförmåga, men inte riktigt samma skidvana som storebror) 3. Daniel Eriksson (Bra grundkondition och styrka men begränsas av trasslig rygg)  4. Philip Lenekrantz (Stark i stakpartierna, har dock begränsad erfarenhet av långlopp)

 

Klas: Hannes är ju given favorit. Han vinner.
Svårt att säga vem som kommer 2:a. Dala eller jag måste jag nog säga, även om jag tror att Philip har MYCKET mer att ge. Titta bara på hans resultat på Orsa Ski Marathon... Riktigt bra. Han behöver bara någon som pushar honom och sluta känna efter...

 

Philip: Kan nog tyvärr bli en sista plats, men jag hoppas jag kan ge dom en match!

 


Vilken är din styrka i skidåkningen?

 

Hannes: Stakningen passar mig bra


Daniel: Slakmota är den typ av terräng jag trivs bäst i tack vara mina starka ben, höga syreupptagningsförmåga och mjölksyratålighet i kombination med bra diagonalåkningsteknik (när jag var barn så var idolerna i tv skidlöpare, inte skidstakare).


Klas: Kan inte svara på vad som är min styrka. Har åkt alldeles för lite. Får lita på min vinnarskalle!


Philip: Får bli stakning för någon vidare teknik med fötterna har jag inte än.


Vad gör du sista veckan innan Vasaloppet?


Hannes: Försöker få en go känsla i kropp och själ! Ingen träning alls sista veckan. Sen blir det stafettvasan på fredag, 14km


Daniel: Sista hårda träningspasset genomfördes på måndagen. Fokus under resten av veckan är att vila musklerna, fylla på med energi och hålla mig frisk (dubbel voltarenkur är segerreceptet för att ryggen och axlarna skall klara nio mil). På torsdag kommer jag att genomföra ett kort tempopass för att inte musklerna ska bli alltför avslappnade.


Klas: Jag drömmer om konstiga tävlingar på nätterna, nojjar om sjukdomar, funderar på form, kost, före, packning och allt annat som gör mig nervös! Annars är jag lugn.


Philip: Dricker kan jang och hoppas på att bli helt frisk.

 

Kommentera gärna inlägget:

Bloggarkiv