Sista loppet i halvklassikern 2011 avklarat

I och med att jag sprungit i mål på Lidingöloppet 15km så är Halvklassikern 2011 avklarad. Bibehållen form från sensommarens formtoppning samt strålande förutsättningar genom klarblå himmel, gassande solsken och ca 15grader i luften bidrog till att banan runt Lidingö kändes relativt lättlöpt. Detta trots att jag de senaste två veckorna hindrats i min löpträning pga en överansträngning i underbenet, som uppkom då jag överambitiös under ett löppass i terräng höll för hög fart i nedförsbackarna.

 

När jag tittar i backspegeln och summerar Halvklassikern så framstår Vansbro halvism 1,5km (genomfört på ca 39min) som det fysiskt lindrigaste loppet eftersom det tidsmässigt inte handlar om speciellt lång tid kroppen belastas. Dessutom hade jag för dålig teknik för att kunna ta i mer.

 

Lidingöloppet 15km (genomfört på ca 1h 3min) var det lopp som var näst lättast att genomföra, pga av att jag är bäst tränad i löpning. Dessutom verkar det som vi slapp de värsta uppförsbackarna från 30km-banan.

 

Halvvasan 45km (genomfört på ca 3h 30min) var det lopp som var näst jobbigast, beroende på min bristande erfarenhet av stakåkning. I mål kändes armarna som spagetti.

 

Det allra jobbigaste loppet var helt klar Halvvättern 150km (genomfört på ca 5h 30min), framförallt beroende på att kroppen är i gång under så pass lång tid. Det var enda loppet som jag inte direkt efteråt kände sug efter att åka den dubbla sträckan.

 

Totalt tog det knappt 11timmar för mig att ta mig de 211,5 km som Halvklassikern innebär. Nu är det dags att börja ladda och träna inför en "riktig" Svensk klassiker 2012. Målet är att ta mig i mål på under 20 timmar, vilket innebär:

  • Vasaloppet på ca 6 timmar,
  • Vätternrundan på ca 10 timmar,
  • Vansbrosimmet på ca 1timme
  • Lidingöloppet på ca 2 timmar

Då har jag 1 timme tillgodo för att klara målet.

 

Första månaderna innan snön dyker upp kommer träningen att bedrivas med låg intensitet under längre tid för att vänja vid att hålla igång. Träningen kommer inte att vara särskilt specifik utan kommer att bedrivas i olika typer av former.

Kommentera gärna inlägget:

Bloggarkiv