Triathlon som blev en "fyrathlon"

Vädergudarna var verkligen inte med arrangörerna under Katrineholmsveckans första dag. Efter mer eller mindre heldagsregn såg det dock ut som himlen skulle skina upp lagom till tävlingsstart av triathlon, men när första deltagare tog sig upp ur vattnet efter simmomentet kom ytterligare ett rejält skyfall från ovan. Trots detta var energinivån hög hos såväl deltagare som publik, vilket gjorde tävlingen till en folkfest även detta år!

 

Mitt mål för för triathlontävligen var att slå förra årets tid på 1h 12min, gärna under 1:10. Tyvärr försämrades förutsättningarna för att klara denna målsättning av att flera spelare i Julita goif uppvisade förkylningssymptom inför matchen mot Kvicksund. Jag fick därför värma upp inför triathlon med att spela 50min av fotbollsmatchen, som avslutades 2,5 timme innan triathlontävlingen. Jag genomförde således en "fyrlathon" under dagen. Det var nog inte många som var lika väl uppvärmda som jag inför start, men fotbollen skulle komma att göra sig påmind under såväl cyklingen som löpningen.

 

Simningen gick bättre än väntat och efter att ha mixat mellan crawl och bröstsim, så växlade jag från 400meter simning tilll cykling efter 8min 27sek.

 

Cyklingen kändes tyngre än väntat, då tunga ben, blött underlag och kraftig vind tuffade till förutsättningarna. Under varv två (av fyra) började jag se suddigt, så jag fick sakta ner på tempot och tappade några placeringar. Jag växlade från 20km cykling till löpning efter 47min 33sek, vilket gav en cykeltid på 39min 3sek och snitthastighet på 30,2km/h.

 

Löpningen kändes riktigtigt bra. Det märktes att jag tränat på att löpa efter att ha cyklat, och det tog inte alls lång tid innan löpsteget kändes hyfsat naturligt. Under löpningen lyckades jag springa förbi några deltagare som tog sig fram med betydligt stummare ben. Under varv 1 fick jag lite känning av mjölksyra och under varv 2 började jag känna av tomma energiförråd, så jag är rätt nöjd allt som allt med att springa 5km på 23min 46sek med snitthastighet 4:25min/km, vilket gav en sluttiden på 1h 11min 19sek (ca 1min snabbare än förra året). Det blev plats 22 totalt av 75 deltagare och plats 21 av 53 manliga deltagande.

 

Nästa år skall jag se till att att putsa min tid ytterligare (och komma under 1:10) genom att lära mig crawla ordentligt och inte spela fotboll innan.

 

Nu blir det till att fylla på ordenligt med energi samt total vila under måndag och tisdag för att komma så pigg som möjligt till KK-joggen, då jag skall försöka komma i mål på under 43min. Sen är det dags för Olympisk distans i triathlon (1500m simning, 40km cykling och 10km löpning) i Stockholm 27/8.

 

Det är kul att röra på sig!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-