Dags för Katrineholm triathlon

Ikväll (7/8) kl 18:00 är det dags för andra upplagan av Katrineholm triathlon. Förra året var en fullständig succé (även om vissa "partypoopers" fokuserade allt för mycket på några missar i arrangemanget) med strålande solsken, entusiastisk publik och 80 deltagare med varierande fysisk kapacitet. Vädergudarna verkar inte vara på samma fantastiska humör detta år, men förhoppningsvis lockar evenemanget trots detta fler såväl deltagare som åskådare.

 

Formen känns riktigt bra. Har under sommaren tränat några gånger att växla till löpning efter att ha cykling några mil innan, för att undvika stumma lår (något som chockade mig vid förra årets tävling). Jag har två gånger under sommaren kört 30km cykling följt av 8km löpning och för en vecka sedan körde jag ett pass på 51km cykling och 10km löpning, så låren borde klara växlingen hyfsat bra idag (om jag inte cyklar på i alltför högt tempo). Tyvärr har jag inte kommit till skott med simträning, så jag kommer antagligen att växla mellan bröst och "crawl"under simmomentet.

 

Med sju timmar kvar till start har jag en sån där härlig pirrande känsla i kroppen. En nervositet som innehåller 95 procent förväntansfull entusiasm och endast 5 procent prestationsångest. Känns som jag kommer att finna en perfekt anspänningsnivå för att prestera bra på sprintdistansen 400m simning, 20km cykling och 5km löpning. Gärna på en tid under 1h 10min, för att knäcka förra årets tid på 1:12.

 

Nu ska jag ladda för loppet genom att fylla på med energi och vätska samt fotbollsmatch på Öljevi.

 

Hoppas vi ses ikväll!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-