Hälften av Halvklassikern genomförd

Nu har jag genomfört hälften av Halvklassikern efter att ha klarat av såväl  Halvvasan som Halvvättern. Har bara Vansbro halvsim och Halva lidingöloppet kvar att genomföra.

 

I kontrast till när jag direkt efter målgången av Halvvasan  var 100% laddad inför att köra hela Vasaloppet 2012, så var jag inte på en gång lika positivt inställd inför att köra hela Vätternrundan 2012. De första 13 milen på cykeln gick väldigt lätt men de sista två milen i motvind tärde hårt på kroppen. Såväl knän och rygg som rumpa värkte rejält när jag kom i mål. Det var dock en härlig upplevelse att genomföra loppet!

 

Jag kunde inte genomföra min träning inför Halvvättern såsom jag planerat pga halsont, så när jag stod på startlinjen var jag osäker om jag skulle klara målsättningen att komma i mål på under 6 timmar (dvs snittfart på 25km/h). Bra kolhydratladdning under de sista dagarna och tävlingsadrenalin under loppet gjorde att jag kom i mål på 5tim 26 min (snittfart på 27km/h). Jag är supernöjd med resultatet!

 

Redan dagen efter loppet kom suget att ladda inför att köra hela Vätternrundan 2012. Jag är säker på att träningen kommer att gå bättre inför nästa års Klassikersatsning eftersom jag inte kommer att spela fotboll då, utan kan specialisera träningen mer.

 

Nästa lopp i Halvklassikern är Vansbro halvsim. Jag har aldrig tyckt att simning är särksilt spännande, men jag har skaffat våtdräkt och ska lära mig crawla. Därför känns loppet spännande i sig och framförallt som uppladdning inför höstens triathlonlopp.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-