Dags att åka till Mora

34 timmar kvar tills starten går för Halvvasan. Känner mig oerhört laddad för att ge mig ut i Vasaloppsspåret och bli en del av vårt levande kulturarv. Ska bli kul att få uppleva loppet live, och inte bara titta på tv (även om jag "bara" åker Halvvasan och därmed missar de första kontrollerna).

 

Det var länge sedan jag hade en sådan positiv känsla i kroppen, förväntansfull utan att vara det minsta spänd eller nervös. Härligt! Jag har fått nästan 30 mil skidåkning i kroppen denna säsong, så jag känner mig redo för min debut i Vasaloppsspåret trots att jag haft känningar i halsen de senaste dagarna. Idag känns dock halsen helt ok.

 

I dag har jag preparerat skidorna med glid, ett lager med basparafin och ett lager med grafit. Fästvallan får jag vänta med tills tisdag morgon innan loppet, för att se hur underlaget ser ut. Enligt väderleksrapporterna skall temperaturen ligga mellan -3 och 0. Eftersom jag inte är någon expert på vallning runt nollan (inte vid någon annan temperatur heller för den delen), så skall jag kolla med de rutinerade rävarna i Mora för att få råd.

 

Åker upp till Mora på måndagen eftermiddag (damernas 10km klassiskt från skid-vm får jag lyssna på via radiosporten i bilen) så jag hinner gå på Vasaloppsmässan och ta del av atmosfären. .

 

Det här ska bli så kul! Nu kör vi!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-