Träningsläger i Orsa 10/2-13-2

Idag känns det i kroppen att jag åkt ca 6,5 mil på tre dagar. Har varit på "träningsläger" i Grönklitt (Orsa) med tre kompisar för att ladda upp inför Vasaloppsveckan.

 

Efersom min uppladdning inför Halvvasan blivit störd av krånglande mage, förkylning och bortsmält snö så kände jag mig osäker på min form. Första passet i Orsa blev också en tuff upplevelse. 1 dm nysnö gjorde spåren mjuka och tröga, fick inte något glid gratis. Under de första 3km gick pulsen upp i 94% av max (184 bpm) i det något kuperade spåret.

 

Lyckligtvis så var det bara under den första milen som kroppen protesterade. Istället gick det lättare desto fler mil jag fick i kroppen. Första dagen åkte jag 27km  (9,5km/h), andra dagen 25km (11km/h) och tredje dagen 11km (12km/h).

 

Nu är jag ordentligt taggad att fortsätta min träning inför Halvvasan. Denna säsong har jag totalt åkt skidor 24mil, så jag borde komma upp i drygt 30 mil innan Halvvasan (1/3)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-