Utmaningar leder till utveckling

Varvar nu ner hemma efter två mycket intensiva dagar. Föreläsning 9-16 i KBT-utbildningen i Örebro både på onsdagen och torsdagen med temat beteendeanalys. Väldigt intressant att få ökad insikt och förståelse till varför människor gör som de gör i olika situationer, samt vad man kan göra för att coacha dem till mera konstruktivt beteende. Inlärning genom förstärkning är en mycket kraftfull mekanism, som kan ge såväl positiva som negativa effekter.

 

På onsdagskvällen spelade vi i Julitas fotbollslag kvartsfinal i Speceritjänst cup mot Värmbols juniorer. Fastnade i bilkö på väg från Örebro till Katrineholm pga bärgning av Långtradare. Bra läge för övning i acceptans och medveten närvaro (viktiga verktyg inom KBT) för att gilla läget - det är bara att slappna av, det lönar sig inte att stressa upp. Kom 25 minuter sent till samlingen, men helskinnad.

 

Matchen vann vi med 6-3 efter att ha vänt 1-3 underläge i andra halvlek - tyder på både stark moral och fysik i laget. Härlig känsla i kroppen efter vinst mot de ambitiösa fotbollstalangerna. Nu väntar semifinal mot KSK på fredag. Skulle inte sitta fel att knipa en finalplats i vinterns höjdpunkt på fotbollsfronten i Katrineholm!

 

Nästa vecka skall jag hålla två öppna föreläsningar med temat "varför gör jag inte som jag vill och vet att jag borde?" (under fliken aktuellt finns mer information). Känner mig väldigt inspirerad inför detta, dels efter de senaste dagarnas föreläsningar men även för att jag fått ny projektorkanon levererad hem som funkar perfekt.

 

Nu är det dags att krypa till kojs och ladda energi till morgondagen

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-